Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.1.2014 Klubovna - zápis

          Dnes byla první letošní klubovna, ale dnešní den byl také pro některé děti slavnostnější v tom, že se byly zapsat do první třídy. Ti šikovnější stihly obojí a s ostatními se uvidím příští středu.

      Tentokrát jsme se učili správnému chování v autobuse, vlaku, tramvaji a to jak na obrázcích, tak také praktickými ukázkami v podobě divadla. Děti se učily, že starší se mají pustit sednout, stejně tak těhotné ženy. Že se v dopravních prostředcích nejí, nejezdí na kolečkových bruslích a batoh, že se nechá raději na zemi. Hudba je dobrá jen pro toho, kdo ji poslouchá a že s cizími lidmi se nemají dávat do hovoru o soukromých věcech rodiny.

       Tohle všechno se bude dětem hodit třeba na příštím výletě, který plánujeme i s paní učitelkou Jolankou na 27.1.2014. Podrobnosti zašleme samozřejmě ve Zvadle.

       Zvládli jsme se i proběhnout na dvorečku a přitom častém oblékání si nechal Patrik mikinu na klubovně, takže mu ji dopravíme do školky – neztratila se. Všimli jste si jak jsou děti šikovné a byly už oblečení když přišli rodiče ? A to úplně sami !

        Krásně už všichni mluví, tím myslím, že se nestydí mluvit a nebojí se říct svůj názor. Každou schůzku se ptám, co se líbilo a co se nelíbilo. Toto mi slouží jako zpětná vazba a je to pro mě moc důležité pro další práci s nimi. Už aby bylo hezky a mohli jsme vyrazit na celý den někam do přírody. Samozřejmě jen ti nejschopnější a za odměnu.

          Putovního panáčka „Zlobíčka“ jsme předali dalšímu neposluchovi dneška. Jeho úkolem je Zlobička přinést příště a nejlépe se ho zbavit a předat.

       Na dnešní schůzce byly: Nelinka D., Nelinka S., Kubík, Patriček, Kryštofek, Adámek, Míša, Kája a Lindička

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář