Jdi na obsah Jdi na menu
 


19.3.2014 Klubovna - voda a vše kolem ní

            Po minulé návštěvě parku, kde jsme si říkali o řece, jsme na další schůzce pokračovali se zvířátky v potoce a u vody. Děti si vyzkoušely vymalovat šupiny ryby, vyrobit si rybu z papíru (nácvik s nůžkami) a dokonce samotné podávání nůžek bylo velmi poučné.

Podle pracovních plakátů jsme se naučili pár rybiček, obojživelníků a ptáků žijících u vody. Bylo by moc pěkné, kdyby někdo znal nějakého místního rybáře, který by nám chtěl udělat ukázku rybaření přímo u nádrže.
Nezapomněli jsme ani na venkovní aktivity, i když počasí moc nepřálo. Naše oblíbená mrkaná a nová hra na indiány se dětem moc líbila.
Na konci každé schůzky mají děti možnost říct svůj názor, co se jim líbilo a co se jim nelíbilo. Jak o hrách, tak o chování druhých, včetně vedoucích. Vše slouží jako zpětná vazba, která je pro mě velmi důležitá. Chtěl bych také moc pochválit děti, že už umí základní pravidla slušného chování a potvrzuje i paní učitelka, že je vidět, kdo do klubovny chodí. Týká se to také větší spolupráce mezi sebou, kterou se také musíme teprve učit, ale udělali jsme už velký pokrok.
Také asi už víte kdo je panáček „zlobiváček“ a pokud ho dítě domů donese, není třeba mít deprese. Děti na konci schůzky ocení chování ostatních, tentokrát i s důvodem, proč by někdo měl „zlobiváčka“ vůbec dostat. Panáček je putovní a předává se každou schůzku, jak přišel, zase brzy odejde a věřím, že ho nebude již třeba.
Všechny děti, které měly nachystaný šátek, byly odměněny. Šátek můžeme, ale nemusíme využít a tak jej prosím dejte na každou schůzku. Úplně nejlepší je obyčejný plátěný šátek. Ten jde zavázat na oči, jde ukázat, jak se dá využít při zranění, při velkém slunci, nebo jako náhradní zavazadlo. S šálou nebo s průsvitným šátkem kilometr dlouhou to moc nejde. J Zabere také více místa a rychleji se zničí.
Velkou pochvalu zaslouží všichni, kteří chodí na naše schůzky. Chtěl bych ale vyzdvihnout Patrika, který mi sám od sebe pomohl sbírat věci, co se rozsypaly, Filipa za velmi pěkné chování a především děvčata Lucku a Klárku, které se snaží vymýšlet hry pro děti a občas zastanou i hlídací funkci.
Těšíme se na další krásně strávené odpoledne na klubovně.
 
  
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář