Jdi na obsah Jdi na menu
 


20.11.2013 Zápis z klubovny

Na schůzce se sešlo opět dostatečné množství dětí:

Nala S.

Kuba D.

Vojta

Tomáš

Dalibor M.

Patrik Z.

Terezka Š.

Kryštof Č.

Anička B.

Pavlínka

Adámek T.

Míša

 

Tato schůzka byla jako každá jiná jen je vidět, co už děti umí a že se na ně člověk může pomalu i spolehnout. Nejdříve se všichni musí zeslíknout, uložit věci a pak teprve usadit ke stolu. Na začátek je z mnoha důvodů zařazena svačinka, nezapomínejte prosím svačinku dětem nachystat. Pak většinou nastává davové šílenství směrem na záchod. Každý z nich se už umí ozvat na svoje jméno a ví, že bez poděkování a kouzelného slovíčka PROSÍM nic nedosáhnou. A pak už konečně můžou svoje hlavinky namáhat a dívat se jak vypadá značka nádraží, restaurace, silnice apod. Ukázali jsme si jak vypadá kompas a budeme se s ním učit pracovat.

Také se dnes učili vázat první jednoduchý uzel, tak se to snaže s nimi přiučit. Je to první bod k cestě k vázání uzlů. Všechno je samozřejmě formou závodů, zkoušek a testů.

Ale člověk se nemůže pořád jen učit a tak hrajeme na pronajatém dvorečku i běhací hry jako čertovskou honičku a u stolu fotbal s dřívky a balonkem. Atak jsme se do hry zabrali, že se nám ani nechtělo domů a tak se omlouvám rodičům, že byli smutní před zavřenými dveřmi.


Nezapomeňte dětem přibalit na každou další schůzku šátek, který půjde zavázat přes oči.


Pokud to bude možné, pokusím se koupit uzlovačky (tlusté špagáty na nácvik uzlů) a zapřemýšlíme s instruktorkou Pavlou, jestli jim je budeme dávat domů a nebo si je necháme raději u sebe, aby se náhodou neztratily.


Fotky tentokrát nehledejte, bylo to trochu náročné a foťák už byl sbalený na další den, kdy byl výlet.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář